Слово Блаженнішого Митрополита Володимира організаторам, учасникам та гостям VI Українського Форуму вроджених вад серця

Українська Православна Церква завжди стояла на позиції співпраці з медичною галуззю України. Адже питання взаємодії духовного і фізичного здоров’я залишалось актуальним і в минулому, і тим паче сьогодні. За свою двохтисячолітню історію Церква має колосальний досвід у лікувальній справі, що засвідчується великою кількістю святих-лікарів, котрі лікували одночасно і душу і тіло. Відрадно констатувати нинішній етап співпраці медиків і священнослужителів нашої держави. Церква збагачується освіченими фахівцями в сфері медицини, котрі несуть свою спасенну місію не лише на церковних амвонах, але й активно долучаються до підтримки тих, хто потребує допомоги.

Знаменно і те, що стала традицією участь представників Церкви на науково-практичних форумах, конференціях. Адже сьогодні, коли стрімко розвиваються технології, підмінюються загальнолюдські цінності голос Церкви необхідний. І зовсім не для того, аби протестувати проти інноваційних розробок в медичній галузі – а для того, аби вірно направляти розвиток науки для збереження цінності особистості людини – образу і подоби Божої!

Бажаю всім учасникам форуму продуктивної роботи, натхнення і взаєморозуміння! І як голосить Святе Письмо: «Ходіте дорогою розуму!» (Притч. 9:6) Прикликаю на ваші труди Боже благословення!


+ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви
 

Церковные Таинства

—    От того, кто приходит к Таинству Крещения в сознательном возрасте, нужны, в первую очередь, вера и покаяние.
Подробнее ...

Вопросы и ответы

—    А какие аргументы могут быть против? Если это не создает препятствий в духовной жизни христианина, то, конечно, можно. Если же из этого делается своеобразный культ, который полностью поглощает все силы человека, так что не остается времени на молитву, то, безусловно, такие занятия спортом бесполезны.
Подробнее ...

Поиск

Календарь

Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 207 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 208 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/calendarClass.php on line 114
<Октябрь 2011>
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
171819202123
24252627282930
31      

Монастыри и храмы Киева bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Mail.ru