Слова и речи

Слово Блаженнішого Митрополита Володимира на урочистій Академії в Національному палаці мистецтв «Україна»

Ми раді вітати Вас у нашому золотоверхому Києві, у святій Лаврі й узагалі в Україні. Сьогодні Православна Церква України відзначає 20-річчя Харківського Собору та 20-річчя обрання Митрополита Київського і всієї України. І ми щасливі, що з цієї нагоди, з Вашого благословення, моляться з нами наші брати із Помісних Церков. Це свідчить про те, що ми всім раді і всім розкриваємо свої обійми, що закон є закон і слід діяти згідно із законом канонічності Церкви.

 

Слово на вручення жезла єпископу Ірпінському Клименту, вікарію Київської Митрополії

Нині дією всемогутньої Божої благодаті через наше рукоположення й спільну молитву боголюбивого віруючого народу ти покликаний до відповідального архієрейського служіння і приєднаний до сонму єпископів Єдиної Святої Соборної і Апостольської Церкви. Преклоняючи коліна перед Престолом, ти отримав посвячення бути служителем Христовим і будівником Таїн Божих (див. 1 Кор. 4,1).

 

Слово на вручення жезла єпископу Конотопському і Глухівському Роману

Промыслом Божиим тебе определено быть архиереем Святой Православной Церкви. Быть епископом – это великая честь и высокое достоинство. Через возложение рук соучаствовавших в твоей хиротонии ты воспринял благодать апостольского служения и вошел в сонм прямых преемников первых учеников Иисуса Христа.
 

Слово при врученні жезла єпископу Банченському Лонгину (Жару)

Дією всемогутності Божої ти прийняв сьогодні небесну благодать і невидиму, але реальну і непереможну силу через зішестя Духа Святого, Який нині сугубо вилився на тебе і спочив на тобі через молитву Церкви і покладення рук архієреїв. Перед цим святим вівтарем, при служінні Божественної Євхаристії, Сам Бог наділив тебе всією повнотою безцінного дару благодаті священства. 

 

Слово організаторам і учасникам V Фестивалю ЗМІ православних

Цю євангельську новину несли по всьому світові апостоли і рівноапостольні, захищали мученики і страстотерпці, відстоювали святителі і отці Церкви, доводили преподобні і праведні.
 

Вітальне слово організаторам та учасникам III Всеукраїнської конференції голів єпархіальних молодіжних відділів УПЦ

Ваше Преосвященство, всечестные отцы, дорогие братья и сестры! Сердечно приветствую всех вас, собравшихся сегодня на открытии III Всеукраинской конференции глав и работников епархиальных молодежных отделов и организаций Украинской Православной Церкви.
 

Церковные Таинства

—    В Православной Церкви это Таинство могут совершать только священники и епископы. Известно, что мирянин имеет право крестить "страха ради смертного".
Подробнее ...

Вопросы и ответы

— В прошлые века именно Православная Церковь просвещала общество, эффективно решала вопрос народного образования. Об этом свидетельствуют древнерусские летописи, вдохновенная духовная литература, жемчужины народной поэзии, которые берут корни в христианском благочестии, наконец, высокая христианская нравственность народа в те времена.
Подробнее ...

Поиск

Календарь

Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 207 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 208 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/calendarClass.php on line 114
<Январь 2018>
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Монастыри и храмы Киева bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Mail.ru