Звернення до Президента України на зустрічі з Главами та представниками традиційних християнських конфесій і релігійних організацій

ПРЕЗИДЕНТУ  УКРАЇНИ
В. Ф. ЯНУКОВИЧУ

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!

Від імені Української Православної Церкви дозвольте щиро привітати Вас з Великим постом, а також скласти щиру подяку як Главі Держави за постійну увагу до питань релігійного життя нашого народу.

Ми високо цінуємо рівень взаємовідносин, які за останній час склалися між Церквою і Державою у нашій країні і готові до подальшого плідного їх розвитку.

Із вдячністю Богові слід зазначити, що на сьогодні між представниками різних віросповідань, не зважаючи на наші відмінності, існує взаєморозуміння, толерантність, що сприяє утвердженню міжконфесійної злагоди та миру. Всіх нас об’єднує усвідомлення необхідності всім наявним в наших конфесіях духовним потенціалом служити благу українського народу та процвітанню нашої Держави.

Ми молимося про те, щоб милосердний Господь благословив Україну миром, добробутом, послав нам усім духовну втіху, добре серце і наснагу для нових добрих справ.

Але сучасні умови життя постійно нагадують нам, віруючим людям, що Держава і народ будуть тільки тоді щасливо жити, коли ми подолаємо жорстокість і насильство, пияцтво і наркоманію, розпусту і вседозволеність, коли життя і діяльність усіх членів нашого суспільства будуть ґрунтуватись на високих духовно-моральних цінностях.

Нехай сьогоднішня зустріч членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом України стане реальним дієвим вкладом у розв’язання важливих питань релігійного життя в Україні.

Щиро бажаємо Вам, вельмишановний Вікторе Федоровичу, Божої допомоги, кріпості духовних і тілесних сил у Ваших трудах на посаді Президента нашої Держави.

З глибокою повагою,

† ВОЛОДИМИР,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
 

Церковные Таинства

—    Обычай называть ребенка двойным именем имеет место лишь у западных христиан: католиков и протестантов. Современная православная традиция не предусматривает предоставления ребенку двойного имени.
Подробнее ...

Вопросы и ответы

— Для каждого дела имеется соответствующая одежда: в вечернем платье вы не пойдете на стадион, а в спортивном костюме — в театр. Так же существует традиция соответствующего наряда во время посещения храмов, а особенно монастырей.
Подробнее ...

Поиск

Календарь

Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 207 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 208 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/calendarClass.php on line 114
<Март 2012>
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
192022232425
262728293031 

Монастыри и храмы Киева bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Mail.ru