Слово до учасників круглого столу "Російсько-українська співпраця в контексті формування євразійського економічного простору"


Вітаю Вас на засіданні круглого столу "Російсько-українська співпраця в контексті формування євразійського економічного простору"!

Україна багата історичним досвідом в міждержавних економічних відносинах країна. Починаючи ще з княжої доби, ми завдячуємо економічним розвитоком славнозвісному міждержавному торгівельному шляху "Із варяг у греки", котрий проходив по території нашої держави. Цей потужний торгівельний процес допоміг Київській Русі за короткий проміжок часу стати потужною торгівельною державою. Тісні зв'язки з жителями північної Європи та супердержавою Візантією створювали гарні умови міждержавного спілкування, що принесло русичам злет економічний і культурний. Не мало вплинув цей факт і на вибір віри, в яку хрестив нас Рівноапостольний князь Володимир. І через тисячоліття, Україна, тоді у складі Радянського союзу, усвідомленно ставиться до користі міждержаного спілкування, виступивши співзасновником ООН!

На сьогоднішній день, Україна завдяки своєму визначному місцерозташуванню має виключне право виступати зв'язком Європейського та Євразійського Союзів, що вона робить протягом багатьох десятиліть як в економічному так і культурному апекті! І головним питанням у цій сфері назавжди має залишатися питання збереження загальнодержавних інтересів! Сучасний світ характеризується потужною глобалізацією, науково-технічним та біогенетичним прогресами. Проте Православна Церква завжди стояла на сторожі захисту людської гідності, як неповторного творіння Господнього. І в питанні інтеграції України в міжнародні організації, Українська Православна Церква завжди стоятиме на сторожі збереження духовності кожного громадянина, його культурно-традиційного насліддя та етнічного самоусвідомлення!

У міжнародних стосунках українська влада повинна завжди керуватися заповіддями любові до ближнього, та відповідальності перед народом, який вручив державним діячам Господь. Усі питання вступу до світових спільнот, повинні розглядатися, перш за все, з точки зору захисту інтересів кожного українця, якого б він соціального становища не був! І лише захистивши цінність і недоторканість нації, кожного громадянина, можуть розглядатися питання співпраці з іншими державами. Звичайно, участь у міжнародних економічних процесах - прояв цивілізованості світової спільноти. Тому і участь в цих процесах України вбачаємо доцільним і корисним, проте, коли будь-який процес несе антилюдський або антидержавницький характер він повинен бути призупинений і засуджений! І Церква кожного дня молиться про мир у всьому світі, про свою державу і тих, хто у ній живе!

Нехай завжди у вашій свідомості відіграють головну роль загальнолюдські цінності, котрі ніколи не повинні затьмарити примарні ідеали економічного прогресу, які негативно впливатимуть на людську особистість! Бажаю вам плідної роботи на користь міжнародної спільноти задля блага жителів наших держав!

Прикликаю на вас Боже благословення!

+ ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви
 

Церковные Таинства

—    Соборование, или Таинство Елеосвящения, является одним из семи Таинств Православной Церкви. Оно установлено в соответствии с библейскими словами апостола Иакова, который в своем послании говорит: "Болен ли кто из вас, пусть призовет пресвитеров Церкви, и пусть помолятся над ним, помазав его елеем во имя Господне. И молитва веры исцелит болящего, и восставит его Господь; и если он соделал грехи, простятся ему" (Иак. 5, 14—15).

Подробнее ...

Вопросы и ответы

— В воскресные школы ходят разные дети — не только из традиционно церковных семей. Бывает так, что родители, которые сами не получили церковного воспитания в богоборческие времена, специально приводят детей в воскресную школу, чувствуя на собственном опыте недостатки атеистического воспитания.
Подробнее ...

Поиск

Календарь

Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 207 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 208 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/calendarClass.php on line 114
<Октябрь 2011>
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
252627282930
31      

Монастыри и храмы Киева bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Mail.ru