Слово Блаженнішого Митрополита Володимира організаторам та учасникам ІV Фестивалю ЗМІ православних

Ваше Високопреосвященство, Ваше Преосвященство, шановні отці, брати і сестри – учасники ІV Фестивалю ЗМІ православних! Ми живемо в щасливий і небезпечний час стрімкого розвитку інформаційних технологій і засобів спілкування. Цей час щасливий тому, що після десятиліть войовничого атеїзму і заборони на проповідь, ми маємо неоціненну можливість свідчити про Христа не тільки з амвонів храмів,  але й на багатомільйонну аудиторію телебачення, радіо та інтернету. Цей час щасливий своїми можливостями, що відкриваються для Церкви, але він є і небезпечним, тому що породив нестримну пропаганду гріха і розпусти, інформаційний шум суспільства споживання та реклами сумнівних задоволень, який забиває в людині тихий і некрикливий голос Живого Бога та відчуття Його присутності.

Сьогоднішній розвиток засобів масової інформації та засобів спілкування дає можливість Церкві розвивати своє місіонерське покликання та розкрити потенціал соборності. Але, нажаль, сьогодні церковні ЗМІ ще не можуть похвалитися багатомільйонною аудиторією та багатотисячними накладами. Так само, як рано ще говорити про існування потужної та розгалуженої загально церковної інформаційної мережі. Але «не бійся мале стадо» (Лк. 12, 32)! Констатація цього факту не принижує ваших трудів, за які ви заслуговуєте нагород не тільки від людей, але й від Божого Слова і Божої Премудрості Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа. Це – заклик до вас не зупинятися на досягнутому та бачити перспективу.

Але пам’ятайте, що головне – це не кількість аудиторії чи накладів. Головне – що ви мали любов довіру та повагу один до одного, а також єдність між собою. Щоб слово ваше, що є мечем загостреним з обох боків, було про Христа і заради віри у Христа, про Церкву і заради слави Церкви, про людину і заради спасіння людини. Щоб служіння ваше було виконанням заповіді, яку Христос дав своїм  учням і апостолам: «Тож ідіть і навчить всі народи…, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів» (Мф. 28, 19-20).


+ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви
 

Церковные Таинства

—    Крещение — установленное Самим Господом Иисусом Христом Таинство, в котором верующему при трехкратном погружении в воду с призывом Бога Отца, Сына и Святого Духа невидимо подаются Дары Святого Духа, освобождающие его от первородного греха и возрождающие для духовной жизни, по словам Спасителя: "Если кто не родится от воды и Духа, не может войти в Царствие Божие" (Ин. 3, 5).

Подробнее ...

Вопросы и ответы

— День Ангела — это день памяти святого, в честь которого человеку дается имя при Крещении. В этом случае Ангелом называется не Ангел Хранитель человека, который тоже есть у каждого, а одноименный нам святой, который становится нашим покровителем и примером жизни во Христе.
Подробнее ...

Поиск

Календарь

Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 207 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 208 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/calendarClass.php on line 114
<Октябрь 2011>
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
171819202122
24252627282930
31      
Монастыри и храмы Киева bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Mail.ru