Слово Блаженнішого Митрополита Володимира організаторам, учасникам та гостям VI Українського Форуму вроджених вад серця

Українська Православна Церква завжди стояла на позиції співпраці з медичною галуззю України. Адже питання взаємодії духовного і фізичного здоров’я залишалось актуальним і в минулому, і тим паче сьогодні. За свою двохтисячолітню історію Церква має колосальний досвід у лікувальній справі, що засвідчується великою кількістю святих-лікарів, котрі лікували одночасно і душу і тіло. Відрадно констатувати нинішній етап співпраці медиків і священнослужителів нашої держави. Церква збагачується освіченими фахівцями в сфері медицини, котрі несуть свою спасенну місію не лише на церковних амвонах, але й активно долучаються до підтримки тих, хто потребує допомоги.

Знаменно і те, що стала традицією участь представників Церкви на науково-практичних форумах, конференціях. Адже сьогодні, коли стрімко розвиваються технології, підмінюються загальнолюдські цінності голос Церкви необхідний. І зовсім не для того, аби протестувати проти інноваційних розробок в медичній галузі – а для того, аби вірно направляти розвиток науки для збереження цінності особистості людини – образу і подоби Божої!

Бажаю всім учасникам форуму продуктивної роботи, натхнення і взаєморозуміння! І як голосить Святе Письмо: «Ходіте дорогою розуму!» (Притч. 9:6) Прикликаю на ваші труди Боже благословення!


+ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви
 

Церковные Таинства

— Исповедь и раскаяние — это две составляющие примирения с Богом. Раскаяние — это ощущение собственного ничтожества и вины перед Господом. А исповедь — это открытие своих грехов перед Богом в присутствии священника.
Подробнее ...

Вопросы и ответы

—    Апостол Павел, который не был женат, в Первом послании к Коринфянам говорит: "Относительно девства я не имею повеления Господня, а даю совет, как получивший от Господа милость быть Ему верным. По настоящей нужде за лучшее признаю, что хорошо человеку оставаться так... Впрочем, если и женишься, не согрешишь; и если девица выйдет замуж, не согрешит" (1 Кор. 7, 25-26, 28).
Подробнее ...

Поиск

Календарь

Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 207 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/helper.php on line 208 Deprecated: mktime(): The is_dst parameter is deprecated in /sites/mitropolit.kiev.ua/modules/mod_blog_calendar/calendarClass.php on line 114
<Октябрь 2011>
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
171819202123
24252627282930
31      

Монастыри и храмы Киева bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100 Mail.ru